В мрака

Прочит: Римляни 8:31-39

 

„И ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на века.“

                                                                            (Матей 28:20)

 

Посттравматичният стрес е състояние, в което събитие, повлияло силно на даден човек, продължава да се повтаря в мислите му дълго време. По принцип се получава след ситуация, застрашаваща живота, ни може да засегне и някой, чийто свят е бил неочаквано разтърсен от не толкова драматично, но силно преживяване. Когато е сериозен, посттравматичният стрес парализира човека и му пречи да живее нормално.

Аз съм страдал от това състояние и съм се питал дали е егоистично да молиш Бога да премахне този товар. Можем да открием отговора в Библията. Исус извърши много изцеления, макар те да не бяха най-съществената част от Неговото служение. Той ни уверява, че Бог е извор на безгранична сила, че Той се грижи за нас, знае имената ни, както и нашите скърби.

Бог може да не отнеме изведнъж образите, които носи посттравматичният стрес, а изцелението да дойде в подходящото време. Дотогава можем при всяка криза да се обърнем към Него и да Го помолим да бъде до нас. Трябва да знаем, че сме безценни за Бога и че Той ни обича безкрайно.

 

Молитва: Боже, Ти си на наша страна и винаги си до нас. Помогни ни да чувстваме Твоята любов и грижа, докато преминаваме през долината на мрачната сянка. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато преминаваме през мрачно място, Бог ще бъде до нас и ще ни държи за ръка.

Дон Грийли (Илинойс)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СТРАДАТ ОТ ПОСТТРАВМАТИЧЕН СТРЕС.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply