В нашите слабости

Прочит: Евреи 4:14-16

 

„Защото нямаме такъв първосвещеник, който да не може да състрадава с нас в нашите слабости, а имаме Един, Който е бил във всичко изкушен като нас, но пак е без грях.“

(Евреи 4:15)

 

Една година времето на Великия пост беше много специално за мен заради библейските уроци, които организираха в нашата църква. Имахме възможността да се поставим на мястото на различни хора, които са живели във времето около разпъването на нашия Господ. Замислях се по какъв начин аз предавам Христос, например когато заспивам по време на молитва или не Го забелязвам, докато Той е близо до мен. Сравнявах своите страхове и съмнения с тези на първите Исусови ученици. Поставях се на мястото на Христос, когато чувстваше на кръста крайния предел на отхвърлянето.

Докато живя в плът на земята, Исус Христос преживя много изпитания и точно затова разбира добре моите болки, страданието, съмнението, чувството за самота. Той е с мен, за да премина по-лесно през всичко. Колко благодарна съм, че служим на възкръсналия Спасител, Който крачеше по земята, по която крачим и ние, и продължава да крачи с всеки от нас!

 

Молитва: Небесни отче, благодарим Ти за дара на Твоя Син. Благодарим Ти, че разбираш нашите болки и ни помагаш да ги преодолеем, като преминаваш заедно с нас през всичко в този свят. Амин.

 

Мисъл за деня: Христос разбира моята слабост и няма да спре да ми помага.

Бренда Алфорд (Флорида)

 

Да се молим за: ЦЪРКВИ, В КОИТО СЕ ОРГАНИЗИРАТ БИБЛЕЙСКИ ПОУЧЕНИЯ ВЪВ ВРЕМЕТО НА ВЕЛИКИЯ ПОСТ.

 

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply