В неизговоримите ни стенания

 

Прочит: Римляни 8:26-28

 

„Така също и Духът ни помага в нашата немощ – понеже не знаем да се молим както трябва; но самият Дух ходатайства в нашите неизговорими стенания…“

(Римляни 8:26)

 

Една сутрин през зимата на 2011 година се събудих и не можех да говоря. Паникьосах се, защото съм професионален изпълнител и озвучител. Не знаех, че ще трябва да минат четири месеца, преди да проговоря отново, а за пеене изобщо не ставаше въпрос. Вирусен ларингит, рефлукс и мускулно разтягане сложиха край на кариерата ми и ми се отразиха много зле психически. Коя щях да бъда и каква щеше да е моята мисия, ако Бог вече не ме използваше да пея и да говоря на хората?

Един ден прочетох пасажа от Римляни, в който Павел говори за помощта на Святия Дух. Осъзнах, че Бог може да работи в нас и чрез нас независимо от човешките ни ограничения.

Гласът ми се върна, но вече не обвързвам служението си пред Бога с него. Вдъхновиха ме много обстоятелства, при които други служат по различен начин. Както пише Павел: „всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога, които са призовани според Неговото намерение“. Всички можем да се убедим, че Бог съдейства за наше добро и винаги има начини да Му служим.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че всичко съдейства за наше добро, дори слабостта и изпитанията. Нека позволим на Святия Дух да извършва делото Ти чрез нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Има много начини, по които да служа на Бога.

Дженифър Макклъски (Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ТЪРСИ СВОЕТО СЛУЖЕНИЕ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply