В неизвестното

Прочит: 1 Царе 1:1-28

„Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение.“
(2 Тимот. 1:7)

Преди известно време имах възможността да разгледам Националния парк „Йелоустоун“ с малка група преподаватели. Един следобед, докато се движехме в колона по един из гората, една жена от водачите ни предупреди да спрем и да запазим тишина. Тя се взря внимателно в далечината и постепенно лицето ѝ стана бледо. Започна да отстъпва назад. Разбрах, че нещо между дърветата крие опасност. За секунди ме изпълни страх. Но бързо се успокоих, защото почувствах Божието присъствие. Знаех, че каквото и да се случи, няма да бъда сама. Тази сигурност ми донесе спокойствие.
Историята на Анна и Самуил ни показва, че винаги можем да открием сила в Бога. От Анна се изискваше голяма сила, за да спази своя оброк към Бога. За нас е предизвикателство да се доверим на Бога, да слушаме Неговите думи и да Му се покоряваме. Покорството пред Бога носи мир в сърцата ни.
Никога няма да разбера какво ни заплашваше в онзи ден, защото водачката ни не пожела да каже, но докато излизахме от гъстата гора, аз отстъпих път на хората зад мен. Усещането за Божието присъствие ме изпълваше с увереност, че не съм сама.

Молитва: О, Боже, давай ни отворени сърца и умове, за да слушаме Твоите думи и да се доверяваме, че знаеш кое е най-доброто за нас. Нека сме смели и уверени в Теб. Амин.

Мисъл за деня: „Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас?“ (Римляни 8:31).
Лийза Ходжис (Северна Каролина)

Да се молим за: ПЛАНИНСКИТЕ ВОДАЧИ.

Остави коментар

Live Reply