В очакване

Прочит: Исая 9:1-7

„Народът, който ходеше в тъмнина, видя голяма светлина…“
(Исая 9:2)

Преди известно време чаках на опашка в банката и чух служител и клиент да си споделят колко стрес носят Рождествените празници. Същото ми каза и приятелка в магазина: „Толкова неща имам да правя – да избирам подаръци, да готвя, да ходя на разни събития. Рождество Христово ми носи голяма умора“. Аз ѝ отговорих: „Аз обичам Рождество, особено седмиците на Адвентите!“.
В тези няколко седмици преди празника слушаме рождествена музика вкъщи и в колата. Не се впускаме в купуване на много подаръци или приготвяне на твърде много храна. Обичаме малките събирания. Опитваме се да помогнем на някого, особено на тези, които не могат да празнуват. През целия месец имаме достатъчно възможности да посрещнем Спасителя в своите домове и в живота си.
Можем да се насладим на Рождествените празници, като не се впускаме в излишни неща, а подготвяме сърцата си за Исус – най-големия дар.

Молитва: Господи Исусе, подготви нашите сърца за настъпващите празници. Помогни ни да отворим очите си за радостта от Твоето идване в света и да насочим умовете си към истинския смисъл на Рождеството. Амин.

Мисъл за деня: Ще посрещна празниците без излишна суета, със сърце, очакващо идването на Исус.
Барб Сандърс (Австралия)

Да се молим: ДА ОТКРИЕМ ИСТИНСКИЯ СМИСЪЛ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ.

Остави коментар

Live Reply