В очакване

Прочит: Лука 2:36-38

„… очакваме сбъдването на блажената надежда, славното явяване на нашия велик Бог и Спасител Исус Христос.“
(Тит 2:13)

Често се оплаквам заради несгодите на възрастта и съжалявам за доброто старо време. В днешния прочит срещаме Анна – възрастна вдовица, която не се оплакваше и не съжаляваше за миналото. Тя беше пророчица от времето на Исус и положението ѝ не беше леко. Беше овдовяла рано и вероятно беше нормално да се чувства отчаяна. Но тя се беше посветила на служене на Бога и очакваше Месия. И нейното очакване се изпълни, когато видя Исус. Тя благодари на Бога и започна да разнася Благата вест.
Анна е добър пример за нас. Нейният живот беше посветен на Бога и на бъдещето. Тя бе отдадена на служение. И ние можем да гледаме към бъдещето, като служим на Господа. Спомените от миналото са важни за нас, напредването на възрастта носи тъга, но нека погледът ни да е насочен напред – към Исусовите обещания. Те са достатъчен мотив да сме щастливи – като верни Христови свидетели и в служение за другите.

Молитва: Боже на насърчението, помогни ни да отместим погледа си от трудностите и да го насочим към Твоите обещания и бъдещите благословения за света. Амин.

Мисъл за деня: Независимо от възрастта мога да насоча погледа си към Божите обещания за бъдещето.

Да се молим за: БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ.
Уейни Грйинауолт (Илинойс)

Остави коментар

Live Reply