В огъня

Прочит: Даниил 3:13-28

„Той каза: Ето, виждам четирима развързани мъже, които ходят сред огъня, без да са засегнати от пламъците; и по изгледа си четвъртият прилича на син на боговете.“
(Даниил 3:25)

Когато бях малък, ходех с баба да боядисваме керамични съдове. Тя позволяваше и на мен да участвам. Когато свършех с боядисването, баба вземаше съда, слагаше го в пещта, после го изваждаше и го покриваше с гланц, преди да го изпече отново. Гланцът правеше цветовете още по-трайни и живи. След изпичането съдовете изглеждаха прекрасно.
Когато Седрах, Мисах и Авденаго бяха хвърлени в огнената пещ, понеже отказаха да се поклонят на златната статуя на цар Навуходоносор, не знаеха дали Бог ще ги спаси заради верността им. Но когато паднаха сред пламъците, самият цар видя с изумление, че мъжете остават невредими, освен това с тях има и четвърта фигура с божествено излъчване.
Силното страдание може да остави отпечатъци върху нас. Бог не ни обещава да ни пази от огнената пещ, но винаги ще е с нас. И както керамичните съдове стават още по-красиви след пещта, Бог може да използва дори най-трудните моменти от живота ни, за да извае от нас нещо различно – нещо по-красиво, по-близко до образа на Христос.

Молитва: Господи, в моменти на страдание дай ни мир и нека посрещаме с очакване промяната, която ни доближава до образа на Твоя Син Исус Христос. Амин.

Мисъл за деня: Бог не ми обещава да ме държи далеч от огъня, а да бъде с мен и когато съм сред пламъците.
Адам Бенсън (Северна Каролина)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ИЗРАБОТВАТ КЕРАМИКА.

Остави коментар

Live Reply