В отбора

Прочит: 1 Коринтяни 12:8-27

„А вие сте Христово тяло и поотделно – части от Него.“
(1 Коринтяни 12:27)

Като малък си въобразявах, че първият ми ден в бейзболния отбор е началото на велика спортна кариера. За съжаление, татко имаше нараняване от войната и не ме беше научил да играя добре, затова мястото ми бе на резервната скамейка. Най-много ме нараняваше това, че треньорът ме игнорираше, за да обръща внимание на по-перспективните играчи.
През следващата година се преместихме в друг град, където имаше младежка организация за физическо и духовно развитие. В техния бейзболен отбор всеки играч, независимо колко талант имаше, играеше. Треньорите бяха приятелски настроени и ми помогнаха да усъвършенствам уменията си. Оценяваше се желанието за развитие, поставянето на по-високи цели и работата в екип. Този начин на живот ми помогна да израсна и в християнската си вяра.
Църквата е тяло Христово и Исус иска всички да сме част от него. Той не желае някой да бъде пренебрегван или оставян на резервната скамейка. В тялото Христово всеки може да намери възможности да расте духовно чрез богослуженията и изучаването на словото.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни правиш част от Своята църква. Нека водим хората към живот на вярно служение. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Ще насърча някого да бъде активна част от Христовото тяло.
Лийлънд Гамсън (Аризона, САЩ)

Да се молим за: МЛАДИТЕ ХОРА, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ПРЕНЕБРЕГНАТИ.

Остави коментар

Live Reply