В пределите на свободата

Прочит: Йоан 8:31-36

 

„За мен делът падна на приятни места.“

                                                      (Псалм 16:6)

 

При скорошна ваканция със семейството ми посетихме една красива долина в Грейт Смоуки Маунтинс. По пътя спирахме на исторически и интересни места като хижи, църкви и стари мелници. Надявахме се да се насладим на колкото може повече природни гледки, дори ни се искаше да видим мечка.

Спомням си как стоях на поляната и цялата тази широта не беше преградена от никакви бариери и ограничения. Чувствах се свободен. Тогава се сетих, че мечките също са на свобода. Помислих си дали съм в безопасност.

Живеем в свят, който иска да отхвърли ограниченията. Ние копнеем за свобода да избираме, но също така искаме да сме в безопасност. Христос ни казва, че в границите на истината ще бъдем свободни (Йоан 8:32) – от опасности, от изкушения, измама и несигурност. Да бъдем свободни в някакви рамки, звучи противоречиво, но ако съм застанал на поляната пред погледа на мечката, изобщо няма да се чувствам свободен, а хванат в капан.

Животът в границите на Христовата истина ни дава сигурност, пълнота и спокойствие.

 

Молитва: Господи, Ти си истината и животът в Теб ни прави свободни. Благодарим Ти за мира и сигурността, които намираме в Исус Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: В пределите на Божията истина ние сме свободни и сигурни.

Бари Хосфорд (Флорида)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ КАТО В КАПАН.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply