В пустинята

Прочит: Йоан 4:1-15

 

„… защото ще изливам вода на жадната земя и реки – на сухата почва; ще изливам Духа Си на потомството ти и благословението Си – на рожбите ти…“

                                                                                  (Исая 44:3)

 

Голяма територия от Австралия е безводна. Става дума за централната част на страната. На изток от нея има няколко реки, които обаче остават пресъхнали през повечето време. Тази година на север паднаха повече дъждове, които напълниха реките. Водата бавно се устреми на юг, към езерото Еър.

С идването на водата животът се промени. Дърветата се съживиха, полетата станаха зелени, разцъфнаха цветя, появиха се много животни и птици, особено езерните, които веднага започнаха да гнездят. Видяхме нов живот в пустинята.

Бог обеща на Своя народ, че ще излива вода в пустинята, а Исус дойде на земята, за да предложи живата вода на всеки, който Го приеме. Животът ни се променя коренно, когато пребъдваме в Христос. Ако някой вярва в Него, сам става извор на жива вода (Йоан 7:38). Когато Святият Дух ни води в делата на милост, вяра и любов, изобилният живот, който ни е дарен, достига до другите (Йоан 10:10).

 

Молитва: Господи, помагай ни всеки ден да изявяваме в този свят Теб и живота, който подаряваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Христос може да даде нов живот на всеки.

Еверард Блекман (Австралия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, ЖИВЕЕЩИ В ПУСТИННИ МЕСТА.

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply