В пустинята

Прочит: Матей 6:5-8

 

„Преди да Ме призоват те, Аз ще отговарям, и докато говорят те, Аз ще слушам.“

(Исая 65:24)

 

По време на двегодишното си околосветско пътешествие с караваната се наложи да остана за няколко дена в пустинята Сахара. Пътят през платото Ахагар беше много неравен, все едно карах по железопътната линия. Два от амортисьорите ми се повредиха едновременно, а това нанесе поражения и върху шасито. След три дни чакане видях да се задава един микробус. За щастие, шофьорът разполагаше с електрожен, но нито той, нито аз можехме да заваряваме. Освен това липсваха и електроди.

Помолих се и си спомних за стоманената закачалка за дрехи в багажа ми. С това приспособление успях някак да заваря шасито. Другият шофьор беше навлязъл в пустинята доста по-късно от мен, но се озова на мястото, където бях закъсал, навреме. Това ми напомни за думите от книгата на пророк Исая.

Не знаем какво крие бъдещето, нито пък какви кризи или трудности ще се изправят пред нас. Чрез вяра можем да сме уверени, че Бог винаги е с нас. Всъщност Божият отговор е на път към нас още преди да сме Го призовали.

 

Молитва: Мили Господи, можем и да не разбираме какво се случва с нас днес или с какво можем да се сблъскаме в бъдеще, но Ти ни помогни да се обърнем към Теб за отговор. Амин.

 

Мисъл да деня: Независимо от трудностите Бог е с мен.

 

Ранди Суонсън (Юта)

 

Да се молим за: ИЗГУБЕНИТЕ ШОФЬОРИ.

Остави коментар

Live Reply