В радост и в болка

Прочит: Деяния 4:32-35

 

„И ако страда една част, всички части страдат с нея; или ако се слави една част, всички части се радват заедно с нея.“

(1 Коринтяни 12:26)

 

Аз никога нямам „само“ главоболие или „само“ зъбобол. Каквото и да ме боли, чувствам колко трудно е за цялото ми тяло да преодолее болката. Бог ме е създал така, че когато някоя част от мен е наранена, всички останали се опитват да компенсират това. Ако ме заболи коляното, скоро болката се премества към бедрото, защото тежестта на тялото се пренася там. Когато още със събуждането се чувствам прекрасно, то е, защото цялото ми тяло е здраво.

Това се случва и в Христовото тяло, както казва апостол Павел в днешния стих. Когато в едно задружно общество някой страда, останалите също се чувстват зле и се опитват да му помогнат. Но ние, разбира се, не винаги страдаме и можем заедно да се радваме на прекрасните неща, които ни се случват.

Каквото и да преживяваме – страдание или радост – е по-добре да го съпреживеем със своите братя и сестри. Когато не сме сами в страданието, преминаваме през него по-леко, а радостта е още по-голяма, ако е споделена. Като част от Христовото тяло, аз съм решила да състрадавам на другите и да се радвам заедно с тях.

 

Молитва: Исусе, благодарим Ти, че си ни направил част от Своето тяло, което функционира в единство. Помагай ни да бъдем по-любящи към тези, които страдат, и да се радваме с тези, които се радват. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни призовава да бъдем единни – в радост и в болка.

Дийни Рудеман (Тексас)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е БОЛЕН.

Остави коментар

Live Reply