В стъпките на Исус

Прочит: Йоан 14:15-19

„Ако по Духа живеем, по Духа и да ходим.“
(Галатяни 5:25)

Баща ми беше издръжлив в ходенето като планинска коза. Никога не съм го виждал за де спъва. Като малък се опитвах да следвам стъпките му, но те бяха твърде широки и не успявах. Когато ходехме из гората, покрай езерото или по работа, аз знаех, че ако следвам неговите стъпки, е малко вероятно да настъпя змия, да пропадна в дупка или да се спъна.
Срещнах и друг, на когото може да се разчита дори повече, отколкото на татко. Той ходи и по тесните пътеки, но стъпките му са стабилни. Благодарен съм за Исус, Който е пътят, истината и животът. Аз падам много по-малко, откакто започнах да следвам Неговите стъпки. Пътищата Му са прави и добре осветени. Може да ги види всеки, ако разтвори страниците на Библията. Неговият призив е към целия свят: „Елате след Мен“ (Матей 4:19).

Молитва: Исусе, благодарим Ти, че пътят Ти, който е път към живота, е ясен и видим от всички. Молим се, както Ти ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Колкото повече следвам Исус, толкова по-ясен е пътят пред мен.
Пол Стиклънд (Южна Каролина)

Да се молим за: ТЕЗИ, ЧИИТО СТЪПКИ СЛЕДВАМ.

Остави коментар

Live Reply