В светлината на Христос

 

Прочит: Ефесяни 5:6-14

 

„Затова ако някой е в Христос, той е ново създание; старото премина; ето, всичко стана ново.“

(2 Коринтяни 5:17)

 

Открих вкъщи куп стари покривки за маса, които бях събирала през годините. Една от тях, с нарисувани на нея череши, привлече вниманието ми. Когато я взех и прокарах ръката си през плата, се натъкнах на груба кръпка. Занесох я до прозореца, за да я погледна на светлина. Леле, колко дупки! Сега, на светлина всичко се виждаше толкова ясно! Разгледах всички останали покривки поотделно и на всяка открих дупки, петна или бримки.

Също като тези стари покривки, аз изглеждам добре, когато съм сред тълпата. Хората трудно могат да видят недостатъците ми. Острият ми език и критикарският ми дух не си личат. Като се сравнявам с другите, съм си добре. Но ако се вгледам в себе си по-внимателно и честно, осъзнавам, че далеч не съм толкова добра.

Надеждата ми е в библейския стих, цитиран днес. Светлината на Христос прави всичко ново. Какъв добър и велик Бог имаме! Бог, Който променя живота ни.

Продължих да разглеждам покривките, но вече без да изпитвам разочарование. Някои от тях все още ставаха за употреба, някои можеха да се изперат, а имаше и такива, които можех да преправя и да използвам за други цели. По същия начин Исус ни дава нов живот и нова цел.

 

Молитва: Светлина на света, открий нашите грехове и ни направи нови създания. Амин.

 

Мисъл за деня: Въпреки греховете ми Бог може да ме възстанови.

Кони Гочънур (Индиана)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ОСЪЗНАВАТ СКРИТИТЕ СИ ГРЕХОВЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply