В затруднение

Прочит: Яков 2:14-17

 

„А моят Бог ще снабди всяка ваша нужда според Своето богатство в слава в Христос Исус.“

                                                                     (Филипяни 4:19)

 

Седяхме на масата с Мери и още две жени от църквата. От известно време се събирахме, за да изучаваме Божието слово. Изведнъж Мери заплака: „Нямаме достатъчно пари, за да платим сметките си този месец, и не знам какво ще правим!“. Аз бързо отговорих: „Бог ще снабди всяка ваша нужда“, спомняйки си какво се казва във Филипяни 4:19. Бях повярвала съвсем скоро и бях убедена, че Мери ще се успокои при тези думи и ще спре да се притеснява.

Само след няколко години моето семейство изпадна в сериозно финансово затруднение и аз осъзнах колко лекомислено е прозвучал на Мери моят отговор в онзи ден. Съпругът ми Кърт се възстановяваше след мозъчна операция и не можеше да работи, а сметките за болничното лечение бяха допълнителен товар за нас. Тогава никой не ни цитира стих от Библията. Вместо това, любящи и щедри приятели и хора от църквата изпълняваха Словото на дело, като ни готвеха топла храна и ни купуваха продукти.

Бог ни помага да изпълняваме Неговото дело в този свят, като помагаме на тези, които имат нужда от подкрепа.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за щедрите хора, които ни помагат, когато сме в затруднение. Отваряй и нашите очи, за да виждаме тези, които имат нужда от нашата помощ. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Как моята помощ може да достигне до някого днес?

Сю Карлони (Уисконсин)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА В СЕРИОЗНО ФИНАНСОВО ЗАТРУДНЕНИЕ.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply