Въпреки трудностите

Прочит: Съдии 7:1-8; 8:11-12

„А Исус отговори: Истина ви казвам: Ако имате вяра и не се усъмните (…) ако кажете на този хълм: Вдигни се и се хвърли в морето!, ще стане.“
(Матей 21:21)

Съпругът ми Камлеш мечтаеше да завърши колеж, докато работи на пълно работно време. Когато беше трети курс, изместиха датите за изпитите му с два месеца по-рано. Това създаде огромна трудност при неговата подготовка. Аз го насърчавах с думите на Господ към Гедеон: „Чрез тези триста мъже (…) ще ви избавя и ще предам мадиамците в ръката ти“ (Съдии 7:7). Казах на Камлеш, че ако Бог може да даде победата на Гедеон с армия, която от 10 000 мъже намалява на 300, Той може да помогне и на него да се справи с изпитите, дори и в по-кратък срок. Бог наистина благослови съпруга ми и той успя да се справи.
Господ не искаше Гедеон да победи с огромна армия, за да не се възгордее народът и да помисли, че побеждава със собствени сили. Затова даде победата само с 300 войници. По същия начин Той даде победа на мъжа ми въпреки многото препятствия – трудните изпити, малкото време и многото отговорности в работата и семейството. В началото всички те изглеждаха като висока планина, но ние следвахме Божието слово и Бог ни помогна да се изкачим на върха. Слава да бъде на Него.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни помагаш да достигнем целите си дори и при многото трудности по пътя. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: При толкова трудности Бог ни дава победа.
Сашма Камлеш Макван (Индия)

Да се молим за: СТУДЕНТИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ.

Остави коментар

Live Reply