„Върни се“

Прочит: Яков 2:14-20

 

„Но ще каже някой: Ти имаш вяра, а пък аз имам дела; ако можеш, покажи ми вярата си без дела и аз ще ти покажа вярата си от моите дела.“

(Яков 2:18)

 

Един дъждовен ден, докато се връщах вкъщи от гостуване при сестра ми, минах покрай мъж с раница на гърба. Продължих напред, но чух някакъв вътрешен глас: „Върни се и го качи в колата“. Сякаш Бог ме подтикваше да го сторя. Върнах се и взех човека.

Той ми разказа, че е тръгнал пеша от Вашингтон до Флорида, за да види брат си. Като помислих малко, реших да го закарам на автогарата и да му купя билет за автобуса. Подадох му го и му казах: „Нека Бог те благослови“. Прибрах се вкъщи и осъзнах, че Бог беше благословил мен, като ми бе предоставил възможност да помогна на някого в нужда.

 

Молитва: Господи, предизвиквай ни да помагаме на хората в нужда, като по този начин проявяваме на дело Твоята любов. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Когато Бог говори, аз ще слушам и ще бъда готов за изненади!

Пол Базилико (Джорджия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ПОЛЗВАТ ТРАНСПОРТ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply