„Върви след Мен“

Прочит: Йоан 21:15-23

„И като изрече това, му каза: Върви след Мен.“
(Йоан 21:19)

В днешния библейски пасаж Исус разговаря с Петър, който се беше отрекъл от Него. Спасителят обръща погледа му навътре, към дълбините на неговата душа, а Петър се интересува от съдбата на друг от учениците.
Понякога и аз правя същото. Вглеждам се в живота на другите и го сравнявам със своя. Защо Бог дава на другите толкова неща, които аз нямам? Аз не съм омъжена, нямам деца, хубава къща и добра работа. Такива сравнения обикновено ме карат да се почувствам зле. Исус ми отговаря, както отговори на Петър: „Теб какво те засяга? Ти върви след Мен“. Той знае, че проявявам слабост в такива моменти, и иска да се съсредоточа върху това, което се очаква от мен.
Всички имаме различни възможности и умения, с които можем да служим на Бога. Няма двама човека, които да са еднакви. Дори ако не ни дава нещо определено, което има някой друг, можем да сме сигурни, че Господ иска най-доброто за нас. Ако приемем живота, който Той ни е подарил, и го живеем праведно, ще бъдем щастливи.

Молитва: Небесни Татко, благодарим Ти, че ни обичаш. Ние сме Твои. Помогни ни да живеем така, че да Те прославяме. Амин.

Мисъл за деня: Бог винаги иска най-доброто за нас.
Мелиса Уилсън (Канзас)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО НЕ СЕ ЧУВСТВА УДОВЛЕТВОРЕН ОТ ЖИВОТА.

Остави коментар

Live Reply