Във влака

Прочит: Псалм 86:8-10

 

„Ето, колко е добро и колко угодно да живеят братя в единодушие!“

(Псалм 133:1)

 

Влакът даде звуков сигнал, напуснахме метростанцията и тръгнахме към града. Гледах през прозореца, докато се отдалечавахме, после отворих Библията и се приготвих да чета през 20-те минути път до работа. Много хора предпочитат този транспорт, затова не е изненадващо, че срещам едни и същи лица всеки ден. Забелязах, че и други четат Библии. За няколко седмици нашият влак стана място за дискусии по църковни и библейски теми.

Един ден се качи човек в традиционни еврейски дрехи. Той не седна до мен, въпреки че мястото беше свободно. На следващия ден се качи отново и този път седна, като започна да си разглежда телефона. Когато дойде спирката му, бързо слезе. На третия ден, въпреки че имаше и други места, той отново дойде да седне до мен. Усмихнах се и продължих да чета. С периферното си зрение забелязах, че отново търси нещо в телефона, а в един момент започна да се моли на глас на иврит. Оттогава всеки ден този човек сяда до мен и докато чета Библията, се моли на глас.

Като християни, ние сме призовани да бъдем свидетели на Христовата любов в света. Само за един месец влакът, с който пътувам, се превърна от скучно място в място на прослава на Бога.

 

Молитва: Боже на Авраам, докато преминаваме през забързаното си ежедневие, помогни ни да разберем, че можеш да използваш всяка ситуация, за да покажеш Своята любов към хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Делата, които върша всеки ден, могат да провокират някого да прослави Бога.

Сюзан Коспър (Мериленд, САЩ)

 

Да се молим за: ОБЩЕСТВАТА, В КОИТО ХОРАТА ИЗПОВЯДВАТ РАЗЛИЧНИ РЕЛИГИИ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply