Във време на беда

Прочит: Псалм 46:1-11

 

„… според усърдното ми очакване и надежда, че няма в нищо да се посрамя, но че както винаги, така и сега, ще възвелича Христос в тялото си – с пълно дръзновение, било чрез живот или чрез смърт.“

                                                                              (Филипяни 1:20)

 

Една вечер се прибирахме с жена ми много щастливи след вечеря с приятели. Качихме се в автобуса и изведнъж се появи човек с пистолет, който заплаши шофьора и го принуди да тръгне в друга посока. В първия момент си помислих, че мога да разговарям с този млад човек, но когато тръгнах към него, забелязах, че не е сам. В автобуса имаше още шестима въоръжени мъже. Един от тях ме удари и аз паднах.

Крадците тръгнаха от седалка на седалка и взеха, каквото можаха, от всички в автобуса. Тези, които се съпротивляваха, бяха бити жестоко. Жените пищяха, мъжете изпитваха ужас. Никой не се появи, за да ни спаси.

Накрая нападателите спряха автобуса и избягаха. Тогава всички ние видяхме, че не ни е останало нищо: чанти, портмонета, телефони, компютри – всичко бяха задигнали. Когато се обърнах към жена си, с изненада видях, че е спокойна. Попитах я как го постига, а тя ми цитира Филипяни 1:20.

Оттогава съм уверен, че винаги можем да намираме сила и смелост в Бога.

 

Молитва: Небесни отче, помагай ни да откриваме сила и смелост в Теб, Който се грижиш за нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието слово ни помага да устояваме в тежки моменти.

Джофри Омонди Одете (Кения)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ИЗПОЛЗВАТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply