Във всеки сезон от живота

Прочит: Еклисиаст 3:1-8

 

„Има време за всяко нещо и срок – за всяка работа под небето.“

(Еклисиаст 3:1)

 

В рамките на три часа в един съботен следобед отслужих погребение и сватба – два абсолютно контрастни ритуала. При първия близките на починалия се събраха, за да си припомнят живота на един човек, който си отива от този свят. При втория поставихме началото на един нов, съвместен живот.

Макар че двата ритуала отбелязваха два различни етапа от човешкия живот, и двата се основаваха на Божията любов. При погребението ние благодарихме на Бога за победата над смъртта, която имаме в жертвата на Исус на кръста и Неговото възкресение. Апостол Павел пише: „Но Бог препоръчва Своята любов към нас в това, че когато още бяхме грешници, Христос умря за нас“ (Римляни 5:8). Ние сме благодарни на Бога, че ни подарява нов живот в Исус Христос.

При венчалната служба си припомнихме, че бракът е Божи дар, и размишлявахме върху 1 Коринтяни 13-та глава, в която се описва силата на християнската любов. В Римляни 8:38 апостолът ни уверява, че нищо не може да ни отлъчи от Божията любов в Христос Исус. В какъвто и период от живота си да се намираме, можем да сме уверени в безкрайната любов на Бога към нас.

 

Молитва: Боже, помогни ни никога да не забравяме, че Ти ни обичаш и че си с нас във всеки етап от живота ни. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов може да промени всеки сезон от нашия живот.

Брайън Тейлър (Индиана)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ НАМИРАТ В КРАЯ НА ЖИТЕЙСКИЯ СИ ПЪТ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply