Възли

Прочит: Яков 3:9-18

 

„Мек отговор отклонява от ярост, а оскърбителната дума възбужда гняв.“

(Притчи 15:1)

 

Моите роднини и приятели обичат шаловете, които плета за тях. Винаги се старая да намеря най-меката прежда и най-красивите цветове, за да им направя подарък. Преди да започна, приготвям преждата, като я правя на кълбета, за да не се заплита. Ако я дръпна по-силно, се получават възелчета, които след това е почти невъзможно да разплета, но ако пипам внимателно и проследя къде започва възелът, успявам да го оправя.

Понякога нещо такова се случва и с взаимоотношенията ми с хората, за които се грижа. Затова се опитвам да не забравям думите от книгата Притчи: „Мек отговор отклонява от ярост, а оскърбителната дума възбужда гняв“. Когато ме обиди някой, за когото полагам грижа, се старая да запазя спокойствие и да открия къде се корени проблемът, за да го разреша. По този начин се предпазвам от груб отговор.

Начинът, по който реагираме, когато някой ни обиди, има значение както във взаимоотношенията ни с Бога, така и в отношенията ни с хората. Думите от Притчи 15:1 могат да ни помогнат много в решенията, които се налага да вземаме всеки ден.

 

Молитва: Господи, помагай ни да се отнасяме с другите така, както Ти се отнасяш към нас – с любов и разбиране. „Постави стража на устата ни“, за да не нараняваме нито тях, нито себе си. Амин.

 

Мисъл за деня: С Божията помощ мога да благославям, вместо да наранявам.

Памела Гилснан (Колорадо)

 

Да се молим за: ПРИЯТЕЛИ, КОИТО СА СКАРАНИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply