Възкликнете към Господа

Прочит: Псалм 100:1-5

„Възкликнете към Господа, всички земи.“
(Псалм 100:1)

Когато беше малка, дъщеря ни Еми обичаше да пее в църквата. Пееше с удоволствие, без да се замисля дали не е фалшиво. Просто възхваляваше Бога с цяло сърце и с пълен глас. Никой в църквата не се съмняваше, че тя обича да хвали Бога. Няколко години по-късно една жена, която е член на църковното настоятелство, сподели, че не може да забрави този сладък детски ентусиазъм.
В Псалми чета, че Давид възхвалява Бога дори когато бяга от своите неприятели. Евреи 13:15 ни казва: „чрез Него нека принасяме на Бога непрестанно хвалебна жертва, т. е. плод от устни, които изповядват Неговото име“. Колосяни 3:16 също ни напомня колко е важно словото на Христос да живее в нас и да пеем на Бога с благодарност.
Питам се колко често несигурността ни пречи на служението. Пеем ли по-тихо, отколкото ни се иска, защото се притесняваме, че може да е фалшиво? Може да се научим да отиваме при Бога като малките деца, без да се притесняваме как звучим, а просто възпявайки с благодарност Неговата любов към нас.

Молитва: Боже, благодарим Ти за благословенията, които си ни подарил. Помагай ни да Те възхваляваме с радост и без да се притесняваме. Амин.

Мисъл за деня: Ще намеря начин да прославя Бога днес.
Карол Илейн Харисън (Канада)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ТВОРЯТ ХРИСТИЯНСКА МУЗИКА.

Остави коментар

Live Reply