Възкръсналият Христос

Прочит: Йоан 20:11-22

„А вечерта на същия ден, първия на седмицата, когато вратата на стаята, където бяха събрани учениците, беше заключена поради страх от юдеите, Исус дойде, застана на средата и им каза: Мир вам!“
(Йоан 20:19)

През септември 1981 г. църквата ни в Саннес, Норвегия, отвори врати, след като няколко седмици беше затворена. Докато служех като пастор, получихме дарение, с което успяхме да поръчаме изработването на нова олтарна икона с дърворезба.
След като посети няколко богослужения, майсторът, господин Пер Од Аарестад, се захвана с изработката. Резултатът – изображение на възкръсналия Христос – беше невероятен. На тържеството за отварянето на обновената църква той държа кратка реч: „Преди да започна работа, трябваше да почувствам духа на тази църква. Осъзнах, че тя има нужда от едно изображение на възкръсналия Христос пред празния кръст, на който Той е разпънат три дни по-рано“. Майсторът беше уловил една голяма истина: разпънатият Христос е възкръсналият Христос, Който е с нас всеки ден.

Молитва: Всемогъщи Боже, благодарим Ти, че ни обгръщаш с необятната Си любов и грижа. Прославяме Те за това, че изпрати Сина Си за нас, и за вечния живот, който ни даряваш. Амин.

Мисъл за деня: Как мога да отразявам Христовата любов днес?
Ойстен Бринч (Норвегия)

Да се молим за: ХРИСТИЯНИТЕ, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ИЗКУСТВО.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply