Възкресение Христово

Прочит: Галатяни 2:15-20

 

„И ако обитава във вас Духът на Този, Който е възкресил Исус от мъртвите (…), ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, Който живее във вас.“

(Римляни 8:11)

 

Бях духовно мъртъв и не осъзнавах това. Израснал бях в християнско семейство и ходенето на църква за мен беше нещо обичайно. Първо ходех на неделно училище, а после се включвах във всички библейски уроци и класове. Обичах църковната работа, затова станах пастор на голяма църква. Но през цялото това време сърцето ми оставаше някак студено. Студени бяха и взаимоотношенията ми с моята съпруга. Чувствах, че и в църквата, и вкъщи имам сериозен проблем. Имах нужда от помощ. И каква ирония: помощта дойде със загубата на пасторската ми позиция!

Изминаха няколко години оттогава, но след като предишният ми начин на живот беше умъртвен, Бог възкреси личните ми взаимоотношения с Него. Образно казано, Бог ме спаси, като „умъртви“ предишния стремеж към перфекционизъм и ми подари живот, изпълнен с надежда, семейна топлота и ново служение. Днес мога да кажа, че наистина съм ново създание (2 Коринтяни 5:17).

Когато Исус беше разпънат на кръста, учениците Му решиха, че са напълно изгубени, но с Неговото възкресение всичко се промени. Когато преминаваме през най-непрогледен мрак, можем да се обърнем за помощ към Бога и да преживеем възкресението и дара на новия живот. Той може да промени отношенията ни с хората, здравето, финансовото ни състояние. Може да ни дари надежда, радост, усещане за цел, мечти. Смисълът на празника Възкресение не е само да си спомняме за Христовото възкресение преди 2000 години. Той е повод да празнуваме това, което Бог върши в нашия живот всеки ден. Повод да Му благодарим за дара на вечния живот.

 

Молитва: Исусе, припомни ни каква е силата на Твоята пролята кръв и какъв дар получаваме чрез Твоето възкресение. Ти победи смъртта и ни подари вечен живот. Благодарим Ти, че живееш в нас всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: В Христос аз съм ново създание.

Чад Маккомас (Орегон)

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved

Остави коментар

Live Reply