Възкресение Христово

Прочит: Лука 24:1-12

 

„И като се върнаха от гроба, известиха всичко това на единадесетте и на всички други.“

                                                                                        (Лука 24:9)

 

Няма библейски разказ, от който да разбираме как точно се е случило Христовото възкресение. Нито един евангелист не ни казва как точно е бил отвален камъкът или по какъв начин Исус е излязъл от гроба. Дали възкресението е станало мигновено, или е отнело часове, за да започнат телесните органи да функционират отново? Какво е било тялото на Спасителя? На тези въпроси няма как да си отговорим. Библията просто ни казва, че хората намерили гроба празен, а Живият не можело да се открие сред мъртвите.

Библията иска да ни научи на нещо много важно: Бог действа в живота ни дори когато не можем да видим това или не разбираме как точно се случва. Когато се усъмним, че ни е забравил, Той продължава да работи в нас. Всичко, което не разбираме за Христовото възкресение, ни помага да вярваме в Божието дело в света дори без да знаем как точно то се извършва.

Когато отидоха на гроба на Исус в деня на Неговото възкресение, жените очакваха да намерят мъртвото Му тяло. Те вероятно не очакваха чудото да се е случило, но продължаваха да служат вярно на своя Учител. Когато вярата им беше подновена, те веднага изтичаха, за да разкажат и на другите какво се беше случило.

Дори в моментите, когато сме обезверени, можем да продължим да следваме пътя на вярата, да служим на другите, да даваме щедро и да прославяме Бога. Така ще можем да преживеем чудесата, които Бог е приготвил за нас.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за чудото на Възкресението. Давай ни сила да служим на другите дори когато не ни е лесно. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се радвам на надеждата, която ми дава Христовото възкресение.

Роб Фюкай (Индиана)

 

Да се молим за: ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА, КОИТО ПРАЗНУВАТ ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО.

Остави коментар

Live Reply