Възкресение Христово

Прочит: Йоан 11:17-26

 

„Исус ѝ каза: Аз съм възкресението и животът. Който вярва в Мен, макар и да умре, ще живее. Никой, който е жив и вярва в Мен, няма да умре вовеки.“

                                                                         (Йоан 11:25-26)

 

Когато Исус възкреси Лазар, Той знаеше, че един ден Лазар ще умре отново. Това бе по-скоро съживяване. Възкресението е едно по-цялостно възвръщане към живота. Ние искаме от Бога да ни върне хора, които обичаме, да възстанови разрушени наши взаимоотношения, да ни върне работата и т.н. Молим се: „Боже, просто върни живота ми такъв, какъвто си беше“. Но разговорът между Исус и сестрите на Лазар ни разкрива, че думите Му са насочени към тези, които трябва да преживеят смъртта. На тях Той обещава възкресение. Има разлика.

Един приятел ми разказа какво е преживял, седем месеца след като съпругата му починала от рак. Той чувствал, че Бог иска да му даде утеха, но сам не я приемал. Искал жена си обратно. Как можел да се успокои при такава загуба? След няколко месеца чул Божия глас: „Ти заслужаваш да получих утеха“. Приятелят ми приел Божията помощ и постепенно започнал да се възстановява. Той ми каза: „Докато отхвърлях Божията подкрепа, аз бях сляп за новите възможности, които Той бе приготвил за мен“.

Лесно е да поискаме от Господ да съживи нещо, което сме изгубили, за да тръгне животът ни постарому. Но Исус ни казва: „Аз съм възкресението и животът“. Той не просто съживява и възстановява. Той променя. Смъртта може да отнема, но Бог дава нов живот. Исус Христос е възкресението и животът!

 

Молитва: Боже, Извор на живот, благодарим Ти за дара на възкресението. Помогни ни да приемем новия живот, който Ти ни подаряваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни подарява нов живот.

Роб Фюкей (Индиана)

 

Да се молим за: БЛИЗКИТЕ НА ХОРА, БОЛНИ ОТ РАК.

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply