Възможност

Прочит: Йоан 14:23-27

„Мир ви оставям…“
(Йоан 14:27)

„Бабо, имаме проблем!“ – това е любимото изречение на внука ми Чезаре. Когато каже това, аз му напомням, че Бог може да ни помогне. Проблемите се появяват всеки ден, но имаме избор как ще ги посрещнем. Можем да се оставим на страха или да поверим трудностите на Бога. Колкото по-бързо сторим второто, толкова по-бързо ще почувстваме Божия мир.
В Йоан 14 Исус ни казва, че е дошъл, за да ни донесе мир. Той познава много добре несъвършенствата в този свят и нашата невъзможност да се справим сами. Знае, че всеки от нас ще има нужда от Неговата помощ. Затова ни казва, че мирът, който дава, не прилича на мира, който този свят предлага. Земният мир е несъвършен. Макар да може да реши проблемите ни в момента, не трае вечно.
Ето защо днес изборът е наш. Какво ще направим следващия път, когато изникне проблем? Ще се изгубим ли в него, или ще изберем съзнателно да го възложим на Бога?

Молитва: Боже, помагай ни да не забравяме да се обръщаме към Теб за проблемите и страховете, които изпълват живота ни. В името на Княза на мира, Исус Христос. Амин.

Мисъл за деня: С Божията помощ мога да гледам на предизвикателствата като на възможности.
Дел Бейтс (Флорида)

Да се молим за: МИР НА ЗЕМЯТА.

Остави коментар

Live Reply