Възстановена вяра

Прочит: Матей 7:21-28

 

„И заваля дъждът, придойдоха реките, духнаха ветровете и се устремиха върху тази къща; но тя не падна, защото бе основана на канара.“

(Матей 7:25)

 

Преди години със съпругата ми получихме прекрасен подарък – красива пейка от ковано желязо и дърво с различни орнаменти. Сложихме я на двора, на място, където можехме да гледаме към улицата и да си почиваме. Но с времето я забравяхме, докато не дойдеше време за преместване. Местихме я три пъти, при което не можахме да запазим орнаментите и състоянието ѝ се влошаваше. Дървените дъски гниеха, някои болтове паднаха, само железните части оставаха здрави. Един ден решихме да я пооправим. Тя стана като нова и придаде много по-красив вид на двора!

Сега си мисля колко много историята на пейката прилича на християнския ми път. Когато бях дете, любовта ми към Бога беше силна и непоклатима. Няколко години по-късно поех по различен път, мислейки си, че това, което светът смята за правилно, е истински правилното. Любовта ми към Бога беше в криза. За щастие, имах желязна основа – семейство, за което Бог и църквата бяха на почит. Това ми помогна да започна да възстановявам своята вяра – да стана по-покорен на Бога, семейството и църквата. Сега вярата ми дива сигурност, мир и усещане за Божията любов.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за добрия пример на вярата и за събранието на църквата, които оформят нашия живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов може да възстанови изгубената вяра.

Крис Мюхиртър (Небраска, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ВАЗСТАНОВЯТ СВОЯТА ВЯРА.

 

 

Остави коментар

Live Reply