Възстановени

Прочит: Псалм 63:1-11

 

„Бъдете силни и храбри, не бойте се, нито треперете от тях; защото Господ, твоят Бог, Той е, Който върви пред теб; няма да отстъпи от теб, нито ще те изостави.“

(Второзаконие 31:6)

 

Всяка зима прекарвам по четири месеца в Мексико, където работя в два центъра за бежанци. През май, преди да се прибера, отивам за седмица до най-южната част от крайбрежието. Май е краят на почти шестмесечен сух сезон и почти всички дървета са голи. Сивота и суха почва. Ако можеха, дърветата щяха да попитат: „Къде си, Боже?“. Но едно дърво – куахалатът – започва да се обкичва с бели цветчета. То внася цветна красота сред майската пустош.

Всяка година се радвам на този неочакван живот и си припомням, че всички преживяваме времена на духовна пустош. Зная, че когато напусна Мексико, дъждовете ще започнат да напояват почвата и скоро природата ще се изпълни с живот. Зная също, че ако чакам търпеливо и слушам Божия глас, Неговата любов винаги ще ме води у дома.

Дори когато ни се струва, че сме сами, Бог не ни изоставя, както не изоставя мексиканската земя. Второзаконие 31:6 ни обещава: „няма да отстъпи от теб, нито ще те изостави“.

 

Молитва: Милостиви Боже, нека никога не забравяме, че непрестанно си с нас. Благодарим Ти за Твоята любов, която ни води. Амин.

 

Мисъл за деня: Независимо от обстоятелствата Божията любов ни помага да растем.

Даниел Ладю (Ню Йорк, САЩ)

 

Да се молим за: БЕЖАНЦИТЕ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply