Възстановени съдове

Прочит: Псалм 36:5-9

 

„Господ е близо до онези, които са със съкрушено сърце, и спасява онези, които са с разкаян дух.“

(Псалм 34:18)

 

Винаги съм се възхищавал на традиционния японски метод „кинцуги“, при който счупени керамични съдове се залепват с лепило, смесено със злато и сребро, и така се превръщат в нещо много красиво и ценно.

„Кинцуги“ ми напомня за моето състояние. Много пъти съм се чувствал изтощен и напълно отчаян. Срамувал съм се да потърся Бога. Казвал съм: „Боже, искам да се откажа. Грехът и слабостта ме превръщат в развалина“. Но винаги Той ми е отвръщал: „Аз никога не съм се отказвал от теб, Мое скъпо дете. Защо ти се отказваш от Мен?“. Колкото по-отчаян съм се чувствал, толкова повече Бог ме е обгръщал със Своята благодат.

Изпитанията са ме научили, че трябва да се доверявам на Божията сила, защото моята може да ме предаде. Бог винаги е събирал счупените парчета и ме е възстановявал. Днес съм прекрасно творение, поправено от Неговата любов и милост.

Понякога всички ние се чувстваме отхвърлени, но Господ е много по-велик от всяко разрушение, което може да ни сполети. Той гледа на пречупената надежда по различен начин и може дори от парчетата да сътвори нещо прекрасно.

 

Молитва: Боже, помагай ни да не се отказваме от Теб, когато надеждата ни е пречупена. Амин.

 

Мисъл за деня: Няма да се откажа от Бога, Който никога не се отказва от мен.

Вати Молиър (Индия)

 

Да се молим за: ХРИСТИЯНИТЕ В ИНДИЯ.

 

Остави коментар

Live Reply