Възстановяване

Прочит: Псалм 23:1-6

„Върни ми радостта на спасението Си; и освобождаващият Дух нека ме подкрепи.“
(Псалм 51:12)

Минаха повече от три години, откакто съпругът ми почина на 54-годишна възраст. Мислех, че времето, терапията и служението в църквата ще ми помогнат да преодолея болката, но тя се появява като неканен гост и отказва да отстъпи.
В опит да се успокоявам и да откривам нов смисъл, започнах да събирам и реставрирам стари, повредени мебели. С изрезки от вестници и техниката на декупажа им вдъхвам нов живот. Това занимание ми предоставя време, в което мога да мисля, да се моля и да виждам красотата във всичко, дори в разбитото си сърце.
Постепенно проблясват лъчи на радост и усещане, че Бог е с мен. Той е радостта на моето спасение и ме цени и обича дори когато сърцето ми е наранено. Скръбта може да ни вземе много неща, но не и радостта от Бога, която ни помага да преминем през долината на мрачната сянка.

Молитва: Боже на радостта, когато се чувстваме уязвими, напомняй ни, че сме прекрасно Твое творение. Води ни, за да носим изцерение на тези, които преминават през трудности, и ни давай песен на радост, когато сърцето ни плаче. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Бог е радостта на моето спасение.
Малинда Филингъм (Северна Каролина, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ БРАЧНИЯ СИ ПАРТНЬОР.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply