Вечен живот

Прочит: Йоан 14:1-3

 

„Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога…“

                                                                              (Римляни 8:28)

 

Името й беше Тий. Няколко пъти лежа в хосписа, където ходех като доброволка, за да свиря. Имаше тумор на гръбначния стълб, който не можеше да бъде опериран, и очакваше края на земния си път. Лежеше на леглото си и лицето й беше безизразно. В стаята бяха съпругът й, двете им малки деца, майка й, сестрите й и няколко близки приятели.

Аз изсвирих за нея една песен на флейта. Точно когато свърши песента, Тий премина във вечността. Тя беше само на 28 години. Хората биха казали, че си отиде твърде рано.

Исусовите ученици вероятно си мислеха същото, докато гледаха как Учителят им умира. Сигурна съм, че те смятаха това за края на историята. Но ние знаем, че не беше така. Исус победи смъртта и днес действа в нашия живот.

Историята на Тий също не свърши в онзи ден. Днес тя е жива в двете си малки момиченца и в любовта на своите близки. Освен това е на небето, защото Исус Христос ни е обещал вечен живот.

 

Молитва: Боже на живота, благодарим Ти за живота на хората, които вече не са сред нас. Благодарим за техните свидетелства и за любовта им. Амин.

 

Мисъл за деня: Без значение колко дълъг е земният ни живот, Бог ще ни посрещне във вечността.

Патриша Уилсън (Канада)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ В ХОСПИСИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply