Вечна любов

Прочит: Римляни 8:35-39

 

„Кой ще ни отлъчи от Христовата любов?“

(Римляни 8:35)

 

Веднъж прочетох статия, която твърдеше, че огромна част от младите хора търсят любов, която да продължи вечно. Но дълготрайната любов може да е голямо предизвикателство.

Авторът на химни Джордж Мейтсън (1842 – 1906) бързо изгубил зрението си, когато бил на 19 години. Той бил влюбен в момиче от училище, с което планирали да се оженят. Когато ѝ казал за здравословното си състояние, отново я попитал дали иска да бъде негова съпруга, но тя отвърнала „Не“. В деня на сватбата на своята сестра, припомняйки си преживяната болка, Мейтсън написал известния си химн „О, Любов, която никога няма да ме изоставиш“. В него той казва: „Поверявам Ти живота, който Ти дължа, защото в Твоя океан той ще тече по-изобилно“. Тези думи са написани не за любовта към някой човек, а за безмерната любов на Бога, от която никой не може да ни отлъчи. Понякога любовта към човек е споделена, друг път – не, но винаги можем да разчитаме на Божията любов, която никога няма да ни разочарова.

 

Молитва: Вечни Боже, благодарим Ти, че пръв ни възлюби. Сътворявай в нас обичащи сърца и души. „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов никога няма да ме разочарова.

Хюго Юркола (Аржентина)

 

Да се молим за: ХОРА С УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply