Вечна любов

Прочит: Йоан 13:1-17

 

„… Исус, като знаеше, че е настанал часът Му да премине от този свят към Отца, като беше възлюбил Своите, които бяха на света, докрай ги възлюби.“

(Йоан 13:1)

 

Преди време аз и приятелят ми бяхме пастори в един и същи град. Един ден разбрах, че са му открили мозъчен тумор, който не може да се оперира. Приеха го в болница, за да премине през лечение, но духът му беше много силен. Докато той не можеше да се грижи сам за себе си, различни хора от църквата му помагаха. Посещаваха го и го подкрепяха духовно.

Когато разбера лоши новини или се сблъскам с трагедия, съм склонен да си помисля, че Господ ме е изоставил. Чувал съм много пъти, че не е хубаво да се съмнявам в Бога, но аз мисля, че да задаваш въпроси на Бога е нещо полезно. Опитът да разберем защо нещо се случва и как трябва да реагираме на него е израз на нашата вяра в Божията неизмерна любов.

Каквото и да ни се случва, Бог никога няма да спре да ни обича. Неговата любов е вечна. Дори когато имаме въпроси, можем да се учим да се доверяваме на Божията любов, милост и доброта.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за Твоята вечна любов, която ни съпътства през целия ни живот, както и във вечността. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог приема моите въпроси.

Мартин Уайлс (Южна Каролина)

 

Да се молим за: ЦЪРКВИТЕ, КОИТО НЯМАТ ПАСТОРИ.

Остави коментар

Live Reply