Вечна надежда

Прочит: Откровение 21:1-4

„Той ще обърше всяка сълза от очите им и смърт няма да има вече; нито ще има вече жалеене, нито плач, нито болка; защото предишното премина.“
(Откровение 21:4)

Последните две години донесоха много загуби и тъга за нашето семейство. Татко почина, настаних мама в дом и трябваше да почистя и продам тяхното жилище.
Докато седях на бюрото на татко и подреждах документи, плачех над написаното от неговата ръка – с красив почерк, който с времето ставаше все по-несигурен. Сърцето ме болеше, докато прибирах прекрасната коледна украса, която мама с толкова любов беше направила. Само за няколко седмици един цял живот от спомени беше пакетиран, сортиран, подарен и продаден.
Докато крачех из празната къща, самотата ме заливаше като потоп. Въпреки това между празните стени си припомних едно прекрасно обещание на Исус: „В дома на Моя Отец има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място“ (Йоан 14:2). Изведнъж ми олекна и благодарих на Бога за вечния ни дом в небето. Ние и нашите близки можем да се радваме, защото един ден няма вече да има загуба, нито сълзи, нито раздяла.

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за Твоята утеха по време на скръб. Помогни ни да не забравяме, че си преодолял земните ни загуби с дара на вечния живот. Амин.

Мисъл за деня: Мога да преодолея земната загуба с насърчението, че имам вечен живот.
Сандра Съливан (Западна Вирджиния, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ НАСТАНЯВАТ В СОЦИАЛЕН ДОМ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply