Велик дар за всички

Прочит: Римляни 10:10-17

 

„И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: „Колко са прекрасни краката на тези, които благовестват доброто!“ Но не всички послушаха благовестието…“

                                                                      (Римляни 10:15-16)

 

Стоях на масата за регистрация притеснен: тридесет минути след началния час за участие се бяха записали само трима човека. При такава добра организация, с такъв добър лектор! Бяхме подготвили прекрасно кариерно обучение! Единственото, което студентите трябваше да направят, беше да дойдат и да научат нови неща, при това безплатно. Първият ден беше катастрофа.

Вечерта си легнах изтощен и се помолих: „Господи, помогни ми да не се разочаровам. Нека утре се запишат повече участници, защото този курс ще им помогне в кариерното развитие. Амин“.

В неделя курсът приключи с 52 % от очакваните участници.

На Голгота Исус ни даде дар, чиито размери дори не можем да схванем – спасението. Той стои и днес с разтворени обятия и ни очаква – да отидем при Него и да получим вечен живот. Много са приели този дар, а има и такива, които не са и за които трябва да се молим. Нека бъдем Божии вестители в този свят, за да се спасят всички хора.

 

Молитва: Боже, давай на Своите деца милостиви сърца и желание да носят вестта за спасението до всички, които не са повярвали в нея. Подготви сърцата, за да приемат Твоя Син. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки ден мога да споделям Благата вест.

Франки Капендо (Етиопия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ОБЕЗСЪРЧЕНИ И НЕ СПОДЕЛЯТ БЛАГАТА ВЕСТ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply