Велик Диригент

Прочит: Ефесяни 4:11-16

 

„… от Когото цялото тяло, сглобявано и свързвано чрез службата на всяка става, според съразмерното действие на всяка една част, изработва растенето на тялото за своето назидание в любовта.“

                                                                        (Ефесяни 4:16)

 

Наскоро имах удоволствието да слушам симфоничен оркестър. Влязохме в залата по-рано, докато музикантите още настройваха своите инструменти. Макар да чувахме отвреме-навреме някаква мелодия, като цяло се получаваше хаос от звуци. Когато диригентът се появи на сцената и даде знак за начало, музикантите засвириха толкова красиво, че усетихме насладата от музиката. Всичко беше организирано в точното темпо и динамика. Резултатът бе великолепен.

Представих си Христовото тяло и неговите части. Бог е дал на всеки от нас уникални дарби – да преподаваме, да служим, да организираме, да насърчаваме. Списъкът е доста голям. Също както различните музикални инструменти могат заедно да свирят прекрасно, всеки от нас трябва заедно с другите да служи на Божието царство. Можем да служим и сами, но когато сме заедно, когато обединяваме усилията си и молим Бог да ни помага, резултатът е като симфония.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за многото и различни дарби, които си дал на всеки от нас. Води ни, когато служим заедно, за да създадем симфония, която да Те възхвалява. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да използваме дарбите, които ни е дал Бог, за да Му служим пълноценно.

Лу Фулилав (Тексас)

 

Да се молим за: МУЗИКАНТИТЕ.

Остави коментар

Live Reply