Верни в служението

Прочит: Матей 21:28-32

„Отиде и при втория и му каза същото. А той отговори: Аз ще ида, господарю! Но не отиде.“
(Матей 21:30)

„Боб ще празнува 90-годишния си юбилей следващата седмица – казах на мъжа ми. – Мога да му направя поздравителна картичка и да му приготвя някакъв десерт. Той е толкова самотен, откакто жена му постъпи в дом.“ Боб и съпругата му ни бяха съседи от 37 години. За съжаление, така и не успях да му приготвя поздравление – изпуснах възможността за едно добро дело.
Това ми напомня за притчата, която разказва Исус в Матей, 21-ва глава. Първият син отказа да отиде да работи, но по-късно размисли и свърши работата. Вторият се съгласи, но така и не отиде. Исус попита слушателите Си: „Кой от двамата изпълни волята на баща си?“. Верният отговор е: „Първият“.
Дали вторият син съзнателно пренебрегна молбата на баща си, или просто я отложи? Вероятно имаше намерение да отиде на лозето, но така и не го стори. Искам да бъда като сина, който се покори на баща си, но за съжаление, често съм като другия. Знам, че съм призована да бъда вярна и да помагам, да служа на Бога и да се моля редовно. Искам да правя така, но често отлагам. Колко пъти съм пропускала възможности да покажа християнска доброта? Тази притча ни напомня, че не трябва да оставаме с добри намерения, а трябва вярно да служим на Христос.

Молитва: Любящи Боже, отваряй очите ни за възможностите за служение и ни давай мотивация и сила да не ги отхвърляме. Амин.

Мисъл за деня: Отлагам ли служението на Бога?
Черил Пейдън (Небраска)

Да се молим за: ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ПРАВИМ ДОБРО.

Остави коментар

Live Reply