Видимост

Прочит: Лука 12:22-31

 

„Но търсете Божието царство и всичко това ще ви се прибави.“

                                                                                           (Лука 12:31)

 

Беше красив есенен ден. С жена ми пътувахме по хълмовете на Северна Каролина с мотор. Малко се притеснявах, защото трябваше да пристигнем до края на деня, а бяхме избрали мотора, за да се насладим на гледката и да бъдем по-бързи в натоварения трафик.

След един завой се озовахме зад два големи камиона. Сега не само трябваше да бъда още по-внимателен, но и нямаш същата видимост към прекрасната природа. За радост, те се движеха достатъчно бързо. Беше опасно да се опитвам да ги изпреваря.

Изведнъж двата камиона намалиха – пред тях имаше голям тир. С жена ми си казахме, че пътуването вероятно ще е по-дълго от очакваното. Бяхме много приятно изненадани, когато след един от завоите се откри видимост и успяхме да изпреварим и трите камиона.

Замислих се колко бързо губя търпение, когато на получавам отговор на молитвите си когато и както аз очаквам. Хубавият път, който ми даде възможност да изпреваря камионите, ми напомни, че доверието в Бога ни помага да преодоляваме раздразнението и да се наслаждаваме на своето пътуване.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти, че чуваш нашите молитви. Помагай ни да чуваме Твоите отговори, но и да следваме Твоето водителство. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да се доверя на Божието водителство.

Реймънд Епъл (Уисконсин)

 

Да се молим за: МОТОЦИКЛЕТИСТИТЕ.

Остави коментар

Live Reply