Винаги готови

Прочит: 1 Петр. 3:13-17

„… бъдете винаги готови да отговаряте (но с кротост и страхопочитание) на всеки, който ви пита за вашата надежда.“
(1 Петр. 3:15)

Аз обичам птиците и с радост открих, че езерото, край което с мъжа ми си построихме къща, е дом за различни видове. Нямах търпение да ги снимам, затова си взех по-добър фотоапарат. Докато го пробвах, към мен се приближиха две снежнобели гъски. Успях да снимам прекрасните птици и това беше много добре, защото още на другия ден те си тръгнаха.
Птиците не позират за снимки, затова, ако искам да ги снимам, трябва да съм винаги подготвена – апаратът да е с мен и да чакам удобна възможност. Това, разбира се, не ми гарантира успех, но не бива да се отказвам. Ако не оставям апарата си вкъщи, после няма да съжалявам за пропуснатите възможности, защото такива винаги ще има.
Никога не знаем кога ще имаме подходяща възможност да споделим надеждата си в Христос, но ако се покоряваме на водителството на Святия Дух и имаме желание да споделяме, ще сме в постоянна готовност. Кой знае, може да ни срещне някой, който има нужда да открие тази надежда, която Спасителят дава. Ще можем ли да бъдем добри свидетели на нашия Господ?

Молитва: О, Боже, нека надеждата, която ни даваш, да е толкова явна за хората, че те да искат да чуят нашето свидетелство. Помагай ни да бъдем готови да споделяме вестта за Твоята любов и спасение. Амин.

Мисъл за деня: Как ще покажа надеждата си в Христос днес?
Лори Херълд (Илинойс, САЩ)

Да се молим за: ФОТОГРАФИТЕ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply