Винаги готови

Прочит: Деяния 17:16-34

 

„Проповядвай словото, настоявай на време и не на време, изобличавай, порицавай, увещавай с голямо търпение и непрестанно поучаване.“

(2 Тимот. 4:2)

 

Майка ми не беше християнка и аз не се опитвах да ѝ налагам вярата си. Един ден тя каза, че иска да дойде на църква и да разбере нещо за Исус. Понякога става така и с някои от продавачите на традиционния пазар, който обичам да посещавам. Не упреквам тези, които имат различни вярвания, поздравявам тези, които искат да служат на Бога, и не се притеснявам да говоря за вярата си.

Веднъж една от продавачките се поинтересува кое ме прави толкова щастлива и аз ѝ разказах за Исус – изворът на моята радост. Тя не Го прие веднага, но няколко години по-късно поиска да познава Исус, за да бъде щастлива.

Тази жена ми напомня за Дионисий и Дамар от днешния прочит, които повярваха на Павловото поучение за Исус въпреки неверието на останалите хора, които го слушаха. В цитирания стих апостолът насърчава Тимотей да проповядва на време и не на време. Дали хората ще повярват в Исус, е Божия работа, но можем да се научим от Павел да заявяваме вярата си винаги и навсякъде.

 

Молитва: Господи, нека животът ни Те прославя. Помагай ни да споделяме радостта от Твоето слово. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да споделям любовта на Исус по всяко време.

Линда Чандра (Индонезия)

 

Да се молим за: СОБСТВЕНИЦИТЕ НА МАГАЗИНИ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply