Винаги има още

Прочит: Йоан 6:32-35

 

„Исус им отговори… който дойде при Мен, никога няма да огладнее, и който вярва в мен, никога няма да ожаднее.“

                                                                                  (Йоан 6:35)

 

Присъствах на богослужението за откриване на една конференция, организирано от американските издатели на „Духовна манна“, на езерото Джуналуска, Северна Каролина. Духовното преживяване беше толкова силно, нетърпението ми да участвам в причастието беше толкова голямо, че като взех хляба, веднага го сложих в устата си, преди да разбера, че е трябвало да изчакам, за да го потопя във виното. Притесних се и погледнах към пастора, но срещнах само милата му усмивка: „Не се притеснявай. Винаги има още“. Даде ми друго парче хляб и аз го потопих.

Думите на пастора останаха в ума ми по време на цялата конференция. Чух и думите от 3 Царе 17:14-16: за делвата с брашно, която няма да се изпразни, и стомната, в която маслото няма да намалее, за да ядат от тях пророк Илия и бедната вдовица.

Не веднъж се тревожим за неща, които не можем да контролираме. Забравяме, че каквото и да се случва в този свят, можем да имаме мир, „който никой ум не може да схване“ (Филипяни 4:7). Бог винаги има още за тези, които вярват.

 

Молитва: Велики небесни отче, благодарим Ти за необятната Ти любов и милост. Амин.

 

Мисъл за деня: Чувам ли Божиите думи: „Винаги има още“?

Елизабет Хъджис (Алабама)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ГЛАДУВАТ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply