Винаги с мен

Прочит: Второзаконие 31:5-8

„Да! И в долината на мрачната сянка ако ходя, няма да се уплаша от зло; защото Ти си с мен…“
(Псалм 23:4)

Преди няколко години лекарите ми казаха, че имам уголемена простата. Последва един стресиращ период на прегледи и изследвания. Всеки ден със семейството ми се молехме Бог да ме изцери. Когато ми съобщиха, че са открили рак, всички бяхме съкрушени. Въпреки това по време на операцията и последвалото лечение, с всичките му странични ефекти, ние чувствахме увереност, че нещата ще се оправят. Заедно с псалмиста мога да кажа: „И в долината на мрачната сянка ако ходя, няма да се уплаша от зло; защото Ти си с мен“.
В днешния библейски прочит Исус Навин трябва да е чувствал не по-малка тревога заради поръчението да заведе Божия народ в Обещаната земя. Затова Мойсей го уверява: „Господ, Той е, Който ходи пред теб, Той ще бъде с теб; няма да се оттегли, нито ще те изостави; не се бой!“.
Като Божи деца, всички пребъдваме в това обещание. Обстоятелствата в живота на всеки от нас са различни, всички се изправяме пред изпитания, но Господ е с нас винаги. Година след тежкото изпитание в моя живот мога отново да заявя с псалмиста: „Господ е благ и праведен“ (Псалм 25:8).

Молитва: Благодарим Ти, Господи, за Твоята утеха и изцеряваща сила. Молим се в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Бог е верен при всякакви обстоятелства.
Майк Ануана (Катар)

Да се молим за: ХРИСТИЯНИТЕ В КАТАР.

Остави коментар

Live Reply