Прочит: Псалм 62:1-8

 

„Господ, твой Бог, е сред теб (…) ще се успокои в любовта Си, ще се весели за Теб с песни.“

(Софония 3:17)

 

Когато с жена ми гледаме внучката, тя често упорства, преди да си легне. Плаче, когато трябва да заспи в непозната обстановка. Аз сядам до леглото ѝ и я потупвам по гръбчето, докато се успокои и заспи. Когато не е заспала дълбоко, тя често се буди и поглежда, за да види дали съм още до нея, готов да я защитя и утеша. Скоро се отпуска и потъва в спокоен сън.

Това ми напомня за постоянното Божие присъствие в нашия живот. Понякога се съмняваме, че Бог е близо, и Го търсим. Когато сме в тъмнина и търсим помощ, Той е с нас. В каквито и обстоятелства да се намираме, колкото и да е тъмно, можем да разчитаме на Неговото обещание да не ни оставя.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти за Твоето присъствие дори в най-мрачните моменти от нашия живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори в мрачните моменти мога да намеря утеха в Божието присъствие.

Кевин Макпойл (Пенсилвания, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЕЦА.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

 Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа