Винаги с нас

Прочит: Матей 6:25-34

 

„И Той, като се събуди, смъмри вятъра и каза на езерото: Мълчи! Утихни! И вятърът престана и настана голяма тишина.“

(Марк 4:39)

 

Имах трудна сутрин. Не бях спал добре и бях доста разтревожен. Мои роднини имаха сериозни здравословни проблеми. Един от най-добрите ми служители се беше пенсионирал. Аз се опитвах да довърша важен проект.

Докато пиех кафе и си говорех с хората в църквата, всички тези тревоги продължаваха да ме измъчват. Тогава при мен дойде една приятелка и посочвайки към дървения кръст, който висеше на стената, ми каза: „Това е най-хубавият кръст, който някога съм виждала!“ Човекът, който се грижеше за сградата, го беше изработил от клон от отсечено старо дърво. Отговорих, че този кръст виси на стената от няколко години, а тя сложи ръце на лицето си и възкликна: „Не е ли невероятно? Бил е там толкова време, а аз дори не съм го забелязала!“.

Загледах се в кръста – символът на Божията жертвена любов към нас. Един знак към мен точно в този труден момент! Приех дървения кръст и думите на моята приятелка като Божие послание към мен: „Аз съм с теб. Винаги съм бил с теб“.

Когато преминаваме през трудни времена, можем да потърсим около себе си знаците за Божието присъствие. Ако възложим тревогите си на Бога в молитва, Той ще ни утеши.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни водиш, докато преминаваме през житейските бури. Отваряй очите ни, за да виждаме знаците на Твоето присъствие. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще търся знаците на Божието присъствие в моя живот.

Дейвид Маккейн (Луизиана)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЛУЖАТ ЗА ПОДДЪРЖАНЕТО НА ЦЪРКОВНИТЕ СГРАДИ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply