Винаги се радвайте

Прочит: 1 Солунци 5:1-18

 

„Най-накрая, братя, всичко, което е истинно, което е честно, което е праведно, което е чисто, което е любезно, което е благодатно, ако има нещо добродетелно и ако има нещо похвално – това зачитайте.“

                                                                        (Филипяни 4:8)

 

Един ден, докато закусвах навън, забелязах нещо необичайно на деня. Погледнах наляво – небето беше тъмно и много облачно. Вероятно щеше да вали. Вдясно обаче слънцето грееше ярко и около него плуваха малки бели облачета. Явно нямаше да вали.

Замислих се за решенията, които вземаме всеки ден. Винаги имаме избор – дали да гледаме на добрите неща в живота си, или на лошите. Понякога се случват нещастия, които не можем да предотвратим. Тогава е добре да се изправим пред изпитанието, да направим това, което е по силите ни, да помолим Бога за помощ и да се опитаме да променим отношението си, за да преодолеем трудностите по-лесно.

Животът ни е изпълнен с болка и нещастия, но ако се потопим прекалено дълбоко в тях, рискуваме да се превърнем в мрачни и огорчени хора. Бог ни е сътворил, за да се радваме на живота. Нека Му благодарим за този несравним дар. Нека започнем днешния ден с любов и признателност към своя Създател и с грижа за хората, с които животът ни среща!

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че ни подаряваш живот. Благодарни сме Ти за всички Твои благословения. Давай ни благодарно сърце и любящ дух, за да виждат хората Твоята милост и любов чрез нашия живот. Амин.

 

Мисъл за деня: „Винаги се радвайте. Непрестанно се молете. За всичко благодарете“ (1 Солунци 5:16-18).

Тери  Дайделът (Южна Каролина)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ТРЕВОЖАТ ТВЪРДЕ МНОГО.

Остави коментар

Live Reply