Винаги

Прочит: Исус Навин 4:1-7

 

„… И, ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на века.“

(Матей 28:20)

 

Карах църковния бус – с няколко човека от църквата отивахме на екскурзия в Хюстън. Винаги с нас идва допълнителна кола, в случай че стане повреда или някой има нужда от помощ. Както винаги, спряхме в един ресторант по пътя.

Когато тръгнахме отново, исках да се уверя, че колата и зад нас, но не я виждах на страничните огледала, а в буса нямаше огледало за обратно виждане. Помислих, че шофьорът още не е тръгнал или че ме е изпреварил. Обиколих ресторанта два пъти, за да потърся колата, но никъде не я виждах. Накрая му се обадих и попитах: „Къде си?“, а той отвърна: „Точно зад теб и се чудя защо обикаляме ресторанта!“. Бил е зад мен през цялото време!

Дори да не мога да видя Бога, вярвам в Неговите обещания. Тази вяра се основава на опита от Божието действие в моя живот. Понякога просто трябва да погледна назад, за да видя Неговото присъствие, затова често си припомням всичко, което е направил за мен. Дори когато ми е трудно да почувствам присъствието Му, Бог ми обещава, че ще е с мен винаги.

 

Молитва: Вездесъщи Боже, благодарим Ти за Твоето обещание винаги да си с нас. Помагай ни в трудни моменти да помним Твоята вярност. Амин.

 

Мисъл за деня: Къде последно съм почувствал Божието присъствие?

Боб Питърсън (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: ШОФЬОРИТЕ НА АВТОБУСИ.

 

Остави коментар

Live Reply