Вкусете и вижте

Прочит: Псалм 96:1-9

„Вкусете и вижте, че Господ е благ; блажен онзи човек, който уповава на Него.“
(Псалм 34:8)

„Как се казва синът Ви?“ – попитах майката до мен, докато украсявахме масата за училищното тържество. Тя ми отговори и завързахме разговор, който в един момент стигна до темата за Бога. Помислих си, че искам да говоря за това толкова свободно, колкото тази жена, но не мога. Тогава се сетих за стиха, който бях прочела сутринта: „Вкусете и вижте, че Господ е благ“. Погледнах към десертите на масата и осъзнах, че когато открия нов сладкиш, се обаждам на приятелки, за да им кажа, че непременно трябва да го опитат. Искам да споделя откритието си и с други. Тогава в ума ми изникна един въпрос, който сякаш Исус ми нашепна: „Не споделяш ли по-бързо рецепта за кекс, отколкото Мене?“. Знаех отговора, затова се почувствах изобличена. Явно не вкусвах живота с Бога достатъчно, за да имам непреодолимо желание да го споделя.
Колкото повече опитваме Божията доброта, толкова повече удивление ще има в сърцата ни. Когато четем Библията, общуваме с Бога ежедневно и вкусваме от Неговите благословения, виждаме колко прекрасен Бог е Той. Нека усещането за тази сладост ни насърчава да я споделяме и с другите хора.

Молитва: Боже, помогни ни да искаме да бъдем с Теб все повече и повече. Нека поделяме сладостта от общението и любовта Ти към всички хора. Амин.

Мисъл за деня: Колкото повече познавам Бога, толкова повече искам да споделям вярата си с хората.
Кали Дарук (Тенеси)

Да се молим за: ДОБРОВОЛЦИТЕ В УЧИЛИЩЕ.

Остави коментар

Live Reply