Вкусете и вижте

Прочит: Псалм 34:8-14

 

„Вкусете и вижте, че Господ е благ; блажен онзи човек, който уповава на Него.“

                                                                                     (Псалм 34:8)

 

Когато попитам някого за нарастващия интерес към месото от опашка на алигатор, обикновено ми отговарят: „Ами вкусът е като на пилешко“. Но представя ли си алигатор, най-малко мога да го свържа с нещо вкусно, още по-малко бих се сетил за пиле. След като мой приятел пробва специалитета в един ресторант, реших и аз да опитам. Не ми се стори като пилешко, но беше по-вкусно, отколкото очаквах. Пържено, месото ми напомняше по-скоро на скаридите, а сосът от него беше невероятен.

Замислих се, че към преживяванията в християнския си живот често подхождам по същата схема – неохота пред неизвестното, опит и радост от резултата. Псалмистът често пише за добротата, величието, щедростта и любовта на Бога и ни насърчава да направим крачката от това да знаем за Бога към това да Го изпитаме и да се убедим лично, че е благ. Както се случва при опитването на ново ястие, когато „вкусваме“ Божията благост, любовта и милостта на нашия Господ хранят душите ни. А те превишават човешките ни разбирания и са това, от което най-много се нуждаем. Бог е благ. Бог е любов.

 

Молитва: Боже, сърцата ни истински копнеят за истина, любов, надежда и радост. В Теб откриваме всичко, от което се нуждаем. Амин.

 

Мисъл за деня: Нуждая се от Божията любов и милост.

Касиус Ру (Южна Каролина)

 

Да се молим за: ГОТВАЧИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply